HIMALÁYA INDUS SÓ, VAGY HAGYOMÁNYOS SÓ?
Élettani szempontból nagy különbség van a Himaláya Indus só és a hagyományos étkezési só között.
Rendkívüli természetes tisztasága miatt a Himalaya Indus sót nem kell a feldolgozás során a kőzetből kimosni, hogy utána újra kikristályosítsák, ahogy az nagyon sok európai sóvidéken szokásos.
A szokványos étkezési sónak nagyon sok hátránya van!
LÁSSUK EZEKET!
A kibányászott sót a vegyipar igényeinek megfelelően tisztítják, jellege megváltozik. A boltokban kapható konyhasóval az élő szervezettől idegen, a csomagolást és az esztétikus megjelenést segítő, adalékokkal kevert vegyszert, és nem élelmiszert viszünk be a szervezetünkbe.
A globális környezetszennyezés miatt a többi tengeri só minősége is megváltozott, ezért gyakran tisztítási folyamaton esik át, így minősége méginkább romlik.
MI A HELYZET A HIMALAYA INDUS SÓVAL?
Fentiektől eltérően az Indus őssó tiszta, nem tartalmaz adalék anyagokat, és nem távolították el belőle a tengervízre jellemző nyomelemeket sem.
A Himalája és az Indus folyó között található sóhegységben az indiaiak már évezredek óta bányásszák a világ egyik legértékesebb sóját, az Indus völgy kősóját.
A tenger kiszáradása után visszamaradt sót idővel más kőzetrétegek fedték be, így 350 millió éven keresztül folyt a só tisztulása és érése a mélyben.
A külvilágtól elzárva védve volt a környezetszennyezéstől!
Az Indus sót mélyművelésű bányákból hozzák felszinre, majd kézi erővel lemossák és napon szárítják.
A természetes őssó, különösen a kristálysó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében vett kiváló élelmiszer, ami manapság ritkaság.
Különleges tulajdonságai folytán energiát adó és kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású.
Nincs jobb természetes módszer, mint a kristálysóoldat és a víz kombinációja, ami képes a természetes regenerálódó képességünket újraindítani és az egyensúlyt a szervezetünkben helyreállítani.
A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:
![]() |